17 d’octubre 2006

Morfologia de la felicitat

Falten un parell d'hores pel migdia a Benimasclet, i malgrat les terribles amenaces del Meteosat, un sol esplèndid ens diu bon dia, ens il·lumina l'ànim i ens abraça. Fa el dia perfecte per deixar-se fotosintetitzar.

Una mar inequívocament blava, neta i plana ens rep a la platja del poble, a cent trenta-vuit passes de la casa dels ancestres. La temperatura és primaveral, i un ventijol mariner lleugerament allevantat ens esbulla els cabells. L'arena està pràcticament deshabitada, així que la Colometa i jo escampem sense miraments les nostres pertinences, apropiant-nos d'una bona parcel·la. El rellotge s'ha quedat a la gran ciutat, i fem castells de sorra, de còdols (i de sorra i còdols); ens remullem els peus; fem un camí de petxines; ens deixem empaitar per les tímides onades (i no fem res per evitar que ens esquitxin); fem tombarelles; xutem una pilota i, sobretot, riem i xalem...

Fins aquí una proposta de morfologia de la felicitat. Són infinites les formes que pot adoptar la felicitat, i fóra molt difícil fer-ne una tipologia. Sí que podem afirmar però, que solen ser formes simples, com un matí enjogassat de sol i platja a Benimasclet amb la Colometa.

1 comentari:

alatrencada ha dit...

M'encanta la foto!

La felicitat és moltes vegades una cosa molt simple i molt fàcil. M'agrada que et quedis amb els records dels bons moments que passes amb la Colometa i que els comparteixis amb els lectors del teu blog. Llegir aquest post per mi ja ha estat un moment feliç.


"Moltes persones es perden petites alegries de la vida mentre esperen la gran felicitat"
Pearl Sydenstricker BUCK

Però malauradament també tenia raó qui deia

"Fill meu, la felicitat està feta de petites coses: Un petit iot, una petita mansió, una petita fortuna..."
Groucho MARX