Maria Sanahuja argumenta a Barcelona
La Comissió d'Infància de l'ONG Justícia i Pau està organitzant un cicle de conferències titulat ELS NENS NO ES DIVORCIEN. Per obrir foc, han convidat a Maria Sanahuja, jutgessa degana de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia, a fer una xerrada oberta al públic sobre la custòdia compartida.
La senyora Sanahuja és ben coneguda per les seves reiterades denúncies de la ineficàcia de la llei de violència de gènere, i també per ser una ferma defensora de la custòdia compartida, tot plegat des d'un feminisme inequívoc. També és destacable que en temps d'incoherències entre ètica i praxis, ella és mare separada i comparteix la custòdia dels seus fills amb el pare.
La xerrada tindrà lloc el dilluns 26 de febrer a les 19:30 a la sala d'actes de la Residència d'Investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques, al carrer Egipcíaques núm. 1. Això fa cantonada amb el carrer Hospital i és a tocar de la Rambla del Raval. Metro Sant Antoni (L2) o Liceu (L3).
Vull destacar la gosadia de Justícia i Pau per aquesta iniciativa, qüestionant el feminisme hegemònic, cosa valenta en una ONG, diguem-ne formaleta. Per sobre d'això em sembla més important ressenyar que és la Comissió d'Infància de l'ONG qui ho organitza, vull dir que sembla que els queda molt clar que del que estem parlant no és de dones maltractades u homes vexats, sinó del dret dels infants a una mare i un pare, que és el que hauria d'estar per damunt de tot en cas de separació.
3 comentaris:
(de sempre)
Per fi hi ha activitat en el bloc. Ja estava amb la síndrome d'abstinència.
Sí, senyor, la custòdia compartida és un dret de l'infant. I és que la cura dels fills també és cosa d'homes (que jo sàpiga, no hi ha cap disfunció que impedeixi pentinar o preparar croquetes). Per fi, una organització progressista trenca el tabú.
Caldrà donar suport a Maria Sanahuja. Ni que sigui per compensar els atacs que ha rebut, que és un còctel amb molts insults i poques raons.
El tractament de la violència familiar (contra els homes)i de la discriminació en els jutjats són temes diferents que convé no barrejar (però tampoc oblidar).
Tampoc no us penseu que Justícia i Pau és una ONG bolxevic. És una ONG de base catòlica amb un grau de progressisme moderat.
Tens raó que la violència familiar i la discriminació als jutjats són temes diferents que convé no barrejar, però que indubtablement estan lligats. Si m'esforço en deixar clara la separació dels temes, és perquè crec que estratègicament ens convé centrar-nos en un únic punt de lluita, simple (que no simplista) i entenedor. A partir d'aquest punt serà molt més fàcil desmuntar els altres, i promoure la implicació de pares despreocupats, que són majoria, no ens enganyem.
ostia colomet, no vull ser massa optimista però això sembla que va que vola..., crec que l'aplicació de custòdia compartida en els casos en que es demani serà molt abans del que ens pensàvem només uns mesos endarrera...ànims.
Publica un comentari a l'entrada