21 de febrer 2007

Escola

Al fòrum de l’APFSC, en Sergi ens informa que per part del Departament d’Educació, s’ha publicat l’esborrany del Decret d'admissió de l'alumnat en centres sufragats amb fons públics per l’any vinent. Una de les novetats que incorpora és que a l’article 2, de principis generals, s’incorpora un punt 2.8 en què es diu que “el Departament d'Educació assegurarà l’escolarització immediata de l’alumnat que es vegi afectat per canvis de centre derivats d’actes de violència de gènere o d’assetjament escolar”.

Una de les atribucions de la pàtria potestat és la de decidir el model d’escolarització dels fills, cosa que implica l’elecció d’escola. Als pares que se’ns ha aconseguit treure la custòdia no hem perdut la pàtria potestat, que és una cosa de més importància, i que no perds sinó és que te la treu un jutge. Ara la pregunta que ens hem de fer és si aquesta modificació del Decret passarà per damunt de la pàtria potestat.

És un fenomen recurrent veure com les mares que mantenen la custòdia en cas de separació canvien d’escola la canalla segons els convé, sense demanar opinió ni informar als pares en molts casos. Això en principi és il·legal, és una violació de la pàtria potestat. Si ara algun pare en un cas així volgués fer valer la pàtria potestat, es pot trobar amb una denúncia falsa per violència de gènere, que avui dia són pràcticament gratuïtes. Així, el nou Decret obligaria a acceptar el canvi d’escola bandejant el pare.

Em sembla molt bé que es vulgui protegir les dones de la violència de gènere, però el mateix entusiasme es podria aplicar en protegir els drets dels infants. En aquest sentit, jo proposo que paral·lelament a això també s'incorpori l’obligació de que tots dos progenitors estiguin obligats a signar les sol·licituds de matrícula de l'escola, com a França. Així, els pares despreocupats s’hi mirarien una mica, i els fills de pares separats veurien la pàtria potestat dels seus pares una mica més protegida. Crec que no faig demagògia, i a més el que proposo no significa augment de recursos públics.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

(de sempre)

He introduït un comentari en el fòrum de l'APFS animant a fer al·legacions.

He mirat per sobre el web del Departament d'Educació per veure si trobava informació però no ho he localitzat.

Continuaré la cerca...

(P.S.1 Gràcies pels bombons)

(P.S.2 Darrerament vaig de bòlit i no he tingut temps de llegir els teus darrers posts. Però quan pugui ho faré, en sóc fan).

Anònim ha dit...

(de sempre)

Dijous al matí he anat a l'escola a acompanyar el meu fill i recollir les comunicacions setmanals.

M'han donat els papers i he fet notar que no m'arriben TOTES les comunicacions. Que aquesta setmana el meu fill havia fet una sortida i no m'havia arribat el full d'autorització.

M'han que no em preocupi. Que ja ho faran a partir d'ara. Però és que SEMPRE passa igual. M'ho faran 3 o 4 meosos i després ja hi serem una altra vegada.