10 de gener 2007

Reis d'Orient

La imatge “http://www.asueldodemoscu.net/archivo/imagenes/reyesmagos.jpg”  no es pot mostrar perquè conté errors.El meu republicanisme em porta a acceptar tan sols l'autoritat reial d'en Melcior, Gaspar i Baltasar (per què el negre sempre va l'últim?). Els rendeixo pleitesia i em sotmeto a la seva voluntat sense qüestionar-los la legitimitat democràtica del seu poder, la vida és un cúmul de contradiccions. Enguany vaig pensar que estaria bé anar a la cavalcada amb la mare de la Colometa, i per iniciativa pròpia li vaig proposar anar a la de Barcelona, cosa que va acceptar, de la mateixa manera que jo vaig acceptar anar a la que ella va proposar l'any passat.

Crec que la Colometa encara no és conscient de l'abast d'aquest fenomenal espectacle, però va assistir embadalida a la cavalcada a coll-i-be del seu pare. Tot li va semblar divertit excepte un precís cop de caramel a la carona, producte de la perversitat d'un nen-terrorista camuflat en alguna carrossa reial. A mi personalment em va agradar: foc, ballarins, ninos, camells,...També vull destacar positivament que feia molt de temps que no veia un esdeveniment públic a Barcelona sense música brasilera!! Això sí, em va semblar indecent l'actitud de l'alcalde de passejar-se amb els reis...Ah, sí! No ho recordava, aquesta primavera hi ha eleccions.

Em va costar mantenir les formes amb la mare però ho vaig aconseguir, em vaig concentrar en la cavalcada i en estar per la Colometa. Això sí, me'n vaig adonar que la seva presència encara em produeix neguit. Em queda un llarg recorregut, que a més hauré de fer sense la seva cooperació.

La Colometa va passar la nit més màgica a casa seva, a casa del seu pare. En soledat, vam alinear al balcó una sabatilla meva i una sandàlia seva (es va entestar amb que havia de ser aquella sandàlia estiuenca), juntament amb un pot amb aigua i un platet amb avellanes, galetes i polvorons. Entre la seva limitada comprensió (són dos anyets tot just), i que jo feia per primera vegada d'entabanador, crec que em feia tot plegat més il·lusió a mi que no pas a ella.

I pel matí s'havia produit el miracle: una bona pila de caixes, capses i capsetes han aparegut al menjador de Can Colomet, que ràpidament han estat víctimes de la voracitat desembolicadora de la prota.

Malgrat la indecència consumista, quan la veïna ha baixat i li ha preguntat: "Colometa, què t'han portat els Reis?", tot d'una la menuda ha corregut a abraçar el seu pare. Continuaré rendint-los pleitesia, sens dubte.

9 comentaris:

Papitu ha dit...

Tinc entès que els Reis de l'Orient eren mags i no pas Reis d'un Reialme. Però vaja, sempre fa il·lusió celebrar-los i més quan hi ha quitxalla pel mig.

Anònim ha dit...

Sigui com sigui, la seva màgia es repeteix any rere any, malgrat competidors deslleials com el gargot vermell de Nadal.

El millor és la cara dels infants la nit del dia 5. No té preu.

Colomet ha dit...

Apuntaré la Colometa a la JCT (Joventuts del Comando Tió), que té com a objectiu programàtic l'eliminació de tota forma de pare Noel, animada o inanimada. Visca el terrorisme infantil!!
Per cert, ningú no m'ajuda a respondre per què el negre sempre va l'últim?

Papitu ha dit...

Disposo de dues línies d'investigació. La primera, que anomenarem A, treballa amb la hipòtesi de la cortesia i el respecte. En Baltasar és clarament el més jove dels tres, i fins i tot m'atreviria a dir que en Melcior és el més gran. La segona línia d'investigació parteix d'una hipòtesi força engrescadora basada en l'invers de l'ordre alfabètic de la primera inicial dels seus noms. Així doncs la lletra M va abans de la lletra G, que a la vegada va abans de la lletra B. D'altra banda no descartaria altres hipòtesis menys contrastades, com la que sosté que aquest és l'ordre en que van arribar a l'estable.

Colomet ha dit...

Papitu, com saps que és el més jove? Les proves del carboni-14 són concloents? Amb quin marge de confiança es treballa? Quant a la segona hipòtesi, és més pròpia de Màrius Serra que d'en Papitu. Jo seré més incorrecte i menys científic: no serà que els negres sempre van els últims en tot, excepte en les proves de 100 i 10.000 metres llisos?

Anònim ha dit...

Benvolgut i admirat Colomet:
perdona que utilitzi aquest via, ja que no se el teu mail.
Et recomano
http://conigualdad.blogspot.com/

Colomet ha dit...

anonymous, aquesta és la via correcta, gràcies. Aquest blos que dius està molt bé, sembla d'un(s) advocat(s). Ara mateix l'incorporo als "vincles interessants"

Anònim ha dit...

Sento dir-vos que Melcior era el més jove (encara que ara el representem amb barba) i que no està clar que Baltasar fos africà.

Per altra banda, el pitjor no és l'ordre sinó la càrrega que tradicionalment portaven:

Melcior: les llaminadures.
Gaspar: les joguines
I Baltasar? Ho adivineu?

Per sort ara ho porten tot entre tots.

Anònim ha dit...

Per nosaltres és el tercer Nadal. Els nens penso que viuen amb certa gràcia el Nadal a casa del papa i per qüestions de conveni fem la primera desena, amb la qual cosa la grossa és la nit de Nadal. Recordo el primer any, a la meva parella li resultà molt difícil... aquest any, malgrat ell odïi aquestes dates, ha rigut. Val la pena fer de rei, reina de qui sigui... total jo he après que és quan arribem a l'edat adulta quan ens pervertim i fem mal, no acceptem les coses i on hi va haver estima ara hi ha rencúnia i ganes de fer mal. Que trist...