09 de juliol 2006

Habemus papam

Estic encara una mica xocat pel desplegament ultraconservador de la visita del papa a València en el marc de l'Encontre Mundial de Famílies, en el que gent com jo que mantenim formes de família diferents de l'establerta som considerats com encarnacions del dimoni. Per no parlar d'homosexuals...M'esgarrifa pensar què poden arribar a pensar aquesta gent de la custòdia compartida o del dret dels infants a una mare i un pare...la mare a casa amb la canalla i el pare a pencar i pagar la pensió.

De fet, sense arribar a aquests extrems, l'opinió generalitzada i que els jutges apliquen diligentment, és que la mainada ha d'anar amb la mare "perquè la mare és la mare", argument tan sofisticat com "el pare és el pare" o "les mongetes amb botifarra són les mongetes amb botifarra". En realitat no és un argument, és la constatació d'una tautologia i un fet biològic que al llarg de la història ha consolidat un estereotip que ha apartat als homes dels seus fills en les edats més tendres. Argumentar en base a això és acceptar la desigualtat (biològica?) de la mare i el pare. Si acceptem que la desigualtat és biològica ens posem a l'altura de les ideologies més nefastes de l'Europa del segle XX. D'altra banda, acceptar la desigualtat també és trencar el principi constitucional de la igualtat de l'home i la dona davant la llei. No és que m'hagi tornat constitucionalista com l'Acebes, però aquest principi és present a totes les constitucions modernes. Sort que aquesta gent de València ara no ens mana, perquè si no la custòdia compartida passaria al capítol de les utopies.

La reforma de Zapatero de l'estiu passat de la llei del divorci es va quedar curta en el capítol de la custòdia compartida per la pressió dels corrents feministoides més antimasculins, que veuen tot home com un potencial agressor, i que tenen molta premsa en virtut de la correcció política imperant en els temps que corren. La Conselleria de Justícia de la Generalitat estava reformant el Codi de Família per tal que fos més favorable a la custòdia compartida que la llei espanyola, però amb les tempestes que hi ha hagut a l'oasi està tot aturat. Feministes radicals al costat de Benet XVI!! El món al revés...